PRIPREMITE AUTOMOBIL ZA LJETO I ODMOR BEZ BRIGA

PRIPREMITE AUTOMOBIL ZA LJETO I ODMOR BEZ BRIGA
PRIPREMITE AUTOMOBIL ZA LJETO I ODMOR BEZ BRIGA

Prije putovanja dobro je obaviti pregled automobila, a nekoliko minuta koliko je potrebno za inspekciju može vas poštedjeti problema na putu. 

Najbitnije je održavati vozilo putem redovnih servisa, ali bez obzira na to, uoči ljeta nije loše otići na kontrolno ispitivanje u više točaka. Takvi se sezonski pregledi mogu obaviti u servisu i mogu vam život učiniti bitno jednostavnijim. Na njima se provjeravaju istrošenost obloga, stanje guma, metlica, akumulatora, kočione i rashladne tekućine, tekućine za vjetrobranska stakla i sl.

Naravno, možete i sami provjeriti neke od navedenih  elemenata, ako ne već redovno, onda svakako bar prije odlaska na put. Također, savjetujemo da se nikad ne podcjenjuje važnost posjedovanja ispravne i potpune opreme, kao i da se prije odlaska na odmor valja opskrbiti gorivom, hranom i tekućinom, posebno ako na put krećete s djecom ili kućnim ljubimcima. U prtljažniku nikad nije loše imati rezervnu litru ulja i tekućine za stakla jer iako posjedujete potpuno novi automobil to ne znači da vam se na putu ne može dogoditi da zastanete u koloni, ostanete bez goriva ili se pokvari klima uređaj.


Najbitnije stvari za pregled automobila:

1. Provjera razine ulja

2. Provjera razine rashladne tekućine

3. Provjera guma i njihova pritiska

4. Provjera klima uređaja

5. Vizualna inspekcija cijelog auta