RAZLIKA IZMEĐU ZIMSKIH I LJETNIH TEKUĆINA ZA VJETROBRANSKO STAKLO

RAZLIKA IZMEĐU ZIMSKIH I LJETNIH TEKUĆINA ZA VJETROBRANSKO STAKLO
RAZLIKA IZMEĐU ZIMSKIH I LJETNIH TEKUĆINA ZA VJETROBRANSKO STAKLO

Nemojte miješati ljetnu i zimsku tekućinu za pranje stakala jer bi to moglo dovesti do oštećenja sustava za pranje stakla.


Tekućine za pranje vjetrobranskog stakla također imaju svoju sezonu. 

Kada je u pitanju pranje vjetrobranskog stakla zimska tekućina može se koristiti i tokom ljeta,  no s razlogom se ne preporučuje. Alkohol je sastavni dio zimske tekućine te je vrlo agresivan te ponekad može oštetiti plastične i gumene dijelove automobila, a metlice brisača  će zbog toga trajati kraće. Osim toga, korištenjem zimske tekućine trošite i više novca.  Prosječne cijene zimskih tekućina su zbog kompleksnijeg sastava i velikog udjela alkohola, ponekad dvostruko, čak i trostruko skuplje od ljetnih.

Ljetna tekućina,  nema alkohola no ima određen udio tenzida - tvari koji su inače sastavni dio deterdženata za pranje suđa. A osim toga sadrže i neke druge tvari koje pomažu pri čišćenju. Zbog svog sastava nisu agresivni, već čuvaju plastične i gumene dijelove automobila.

Najgore što možete učiniti sustavu za pranje vjetrobrana je koristiti vodu iz slavine ili mineralnu vodu za piće iz boce. Tome pristupajte samo u stanju krajnje nužde, kada nemate ništa drugo pri ruci, a trebate oprati staklo . Ovakva voda sadrži veliki udio kamenca i već nakon nekoliko korištenja može doći do potpunog začepljivanja ili ozbiljnog kvara brizgaljnog sustava zbog naslaga kamenca.

Pravilno korištenje tekućine je vrlo jednostavno -  ljeti ljetne, zimi zimske.